Glas-in-lood in Arnhem

Ook voor het repareren, vervangen of plaatsen van glas-in-lood bent u bij Joop Wallbrink Glaswerken uit Arnhem aan het juiste adres. Glas-in-lood zijn vensterramen die uit stukken glas bestaan gevat in lijsten van lood. Dit kan heel simpel worden uitgevoerd met blank vensterglas, maar glas-in-lood kan ook heel kleurrijk gemaakt worden door gebrandschilderde ramen.

Glas-in-lood zie je meestal in oude herenhuizen en kerken, maar kan ook in uw huis in Arnhem voor sfeer zorgen. Oude kerken hebben ook al glas-in-lood, de techniek is dan ook al zeer oud. Stukken gekleurd glas worden gevat in H-vormige loodlijsten, die op de kruisingen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het vensterglas een kit aangebracht. Glas-in-lood is niet erg stevig en worden daarom soms voorzien van een stalen kern. De techniek is ooit ontstaan doordat het nog niet mogelijk was om ramen in grote oppervlakten uit een stuk te maken.

Ook interesse in glas-in-lood?

Of u nu een oud of een nieuw huis hebt, glas-in-lood kan altijd net voor dat beetje extra sfeer zorgen. Woont u in Arnhem of in de omgeving van Arnhem en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn bij u thuis? Neem dan vrijblijvend contact op met uw specialist in glas in Arnhem! Wij helpen u graag met advies en zijn u graag van dienst.