Dubbel glas Arnhem

Met dubbel glas ben je goed voor je portemonnee en voor het milieu. Met ramen van dubbel glas houd je de warmte makkelijker binnen. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken om de binnentemperatuur constant te houden.

Heb jij nog ramen van enkel glas en wil je deze graag laten vervangen? Of misschien heb je nog een oudere variant dubbel glas en ben je niet tevreden over de isolerende werking. Bel Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken op 0316 - 72 97 00. Dan komen we snel bij je langs om dubbel glas te plaatsen in Arnhem of omgeving. Voor het aanvragen van een offerte kun je gebruik maken van het contactformulier.

Soorten dubbel glas Arnhem

Met dubbel glas worden verschillende soorten glas aangeduid. Als verzamelnaam wordt ook wel de term isolatieglas gebruikt. Voor het gemak onderscheiden we de volgende soorten dubbel glas:

  • Traditioneel dubbel glas
  • HR, HR+, HR++ en HR+++
  • Geluid- en zonwerend glas

Hoewel de termen dubbel glas en isolatieglas vaak door elkaar gebruikt worden zijn er toch wel degelijk verschillen. Er zijn met name verschillen tussen traditioneel dubbel glas en HR glas. De laatste wordt tegenwoordig het meeste geplaatst.

Verschil tussen traditioneel dubbel glas en HR glas

Traditioneel dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een luchtdichte ruimte tussen het glas (de sponning). Bij traditioneel dubbel glas is de sponning gevuld met stilstaande lucht. Dit zorgt voor de isolerende werking van het raam.

HR (hoogrendement) glas heeft hogere isolatiewaarden dan traditioneel dubbel glas. Dat komt door een speciale coating op het raam die warmte reflecteert. Maar dat is niet het enige. HR+, HR++ en HR+++ hebben een spouw die gevuld is met een isolerend edelgas. Dat edelgas laat minder warmte door dan de stilstaande lucht die bij traditioneel dubbel glas wordt gebruikt. Daardoor isoleert HR glas beter dan traditioneel dubbel glas. Dat heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig vrijwel alleen nog maar HR glas wordt geplaatst.

De plusjes van HR glas

Hoe meer plusjes HR glas krijgt, hoe beter de isolatiewaarden zijn. HR glas zonder plusjes maakt net als traditioneel dubbel glas gebruik van stilstaande lucht tussen de glasplaten. HR+ glas maakt net als HR++ glas gebruik van edelgas in de spouw. Het verschil is dat de spouw bij HR++ breder is dan bij HR+ glas. Hierdoor isoleert HR++ glas beter. HR+++ glas tot slot bestaat uit 3 glasplanten en alle andere eigenschappen van HR glas. Daardoor heeft deze glassoort de beste isolatiewaarden.

Doordat de prijsverschillen tussen HR++ en HR+++ glas aanzienlijk zijn wordt er in de praktijk vaker voor HR++ glas gekozen. Omdat de isolatiewaarden van HR++ glas ook uitstekend zijn kun je in de meeste gevallen prima met dit type dubbel glas uit de voeten. Verwarm je een woning met een warmtepomp en zoek je echt de best mogelijke isolatie, kies dan voor HR+++ glas.

Glaszetter Arnhem haalt nieuw dubbel glas van servicewagen

Geluidwerend en zonwerend dubbel glas Arnhem

HR glas heeft ook speciale geluid- en zonwerende varianten. De zonwerende variant is uitgerust met een speciale coating waardoor alleen het licht wordt doorgelaten. De bijbehorende warmte wordt tegengehouden. Zo houdt je de binnentemperatuur aangenaam laag in de zomerperiode.

Geluidwerend glas is zo opgebouwd dat de trillingen van geluid minder goed tot je woning kunnen doordringen. Hierdoor ervaar je minder overlast wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van een schoolplein of in een drukke binnenstad woont.

Contacteer Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken voor het plaatsen van dubbel glas in Arnhem

Wil jij nieuw dubbel glas laten plaatsen in Arnhem of omgeving? Bel Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken op 0316 - 72 97 00. Of je nu op zoek bent naar HR isolatieglas, geluidswerend glas of graag traditioneel dubbel glas wilt laten plaatsen, wij staan voor je klaar. Voor al je glaszettersklussen in Arnhem en omgeving kun je een beroep doen op onze glasservice. Maak gebruik van het contactformulier wanneer je graag een vrijblijvende offerte wil ontvangen.