Dubbel glas lek Arnhem

Als je dubbel glas lek is heb je constant het idee dat je ruiten beslagen zijn. Omdat de ruimte tussen het glas niet langer luchtdicht is, gaan vocht en kalk zich afzetten tegen de binnenkant van het raam. Doordat er buitenlucht in het raam kan verliest het glas ook grotendeels zijn isolerende werking.

Helaas kunnen we een lek raam niet voor je repareren. Als je ziet dat je dubbel glas lek is kun je het beste zo snel mogelijk contact met Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken opnemen. Bel 0316 - 72 97 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan komen wij snel naar je toe om het lekke raam te vervangen.

Hoe herken je het wanneer je dubbel glas lek is?

Als dubbel glas lek is herken je dat aan de volgende signalen:

  1. Vocht of condens aan de binnenzijde tussen de glasplaten.
  2. Vuil, strepen of vlekken aan de binnenzijde tussen de glasplaten.
  3. Een blauwe waas op het glas, die ook na het schoonmaken blijft zitten.
  4. Een witte waas op het glas tussen de glasplaten.

Als je dubbel glas lek is in Arnhem herken je dat aan condens tussen het glas

Raak nu niet direct in paniek wanneer je condens op je ramen ziet. Condens is een natuurlijk verschijnsel. Het is een gevolg van de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Meestal trekt de condens vanzelf weer weg en zie je het alleen in de ochtend en in de avond.

Condens op de binnenzijde van je raam ontstaat als gevolg van warme lucht die op het koude raam condenseert. Dat verschijnsel zie je vaak bij ramen die matig isoleren, bijvoorbeeld bij enkel glas. Deze vorm van condens kan ook een gevolg zijn van een gebrek aan ventilatie.

Zie je condens op de buitenkant van je ramen? Dat is juist heel positief. Het betekent dat jouw ramen uitstekend isoleren.

Hoe ontstaat lek dubbel glas in Arnhem?

Lek dubbel glas ontstaat vrijwel altijd door het loslaten van de verbinding tussen de afstandhouder en de glasplaten. Om de glasplaten van elkaar te houden wordt bij dubbel glas meestal een aluminium afstandhouder gebruikt. De afstandhouder houdt de glasplaten van elkaar zodat de isolerende luchtlaag (of gaslaag) tussen het glas zijn werk kan doen.

Om de raamconstructie luchtdicht af te sluiten wordt een speciale beglazingskit gebruikt rond de randen van de glasplaten. Vocht of uv-straling kan deze kitlaag naar verloop van tijd aantasten. Dat proces kan worden versneld als:

  • Het raam een slechte verflaag heeft.
  • De staat van het kitwerk slecht is.
  • Het raam tekenen van houtrot vertoont.
  • Gevolg van andere omgevingsfactoren.

Deze verschijnselen kunnen er onder andere voor zorgen dat dubbel glas lek raakt. Als het raam niet meer luchtdicht is wordt er vochtige lucht van buiten het raam ingezogen. Dat gebeurd door het drukverschil. Het raam verliest op deze manier zijn isolerende werking omdat de lucht of het gas tussen de glasplaten niet langer stil staat.

Hoe voorkom je lek dubbel glas in Arnhem?

Je kunt lek dubbel glas voorkomen door het glas goed te (laten) onderhouden. Vergeet ook vooral de draaiende delen niet. Scharnieren van ramen en deuren moeten altijd soepel kunnen draaien en mogen absoluut niet klemmen.

Onder de meest ideale omstandigheden gaat dubbel glas zo’n 25 tot 30 jaar mee. Als je binnen een aantal jaar na de plaatsing al problemen krijgt, is er waarschijnlijk sprake van een constructiefout. In dat scenario kun je het beste even contact opnemen met de leverancier van het glas.

Glaszetter Arnhem helpt bij dubbel glas dat lek is

Zie jij strepen, vocht of andere viezigheid op je ramen tussen de glasplaten? Dan heb je vrijwel zeker te maken met lek dubbel glas. Laat ons in deze situatie je lekke raam vervangen. Je kunt ons bereiken op 0316 - 72 97 00 om direct een afspraak maken. Wil je graag een offerte aanvragen dan kun je gebruikmaken van het contactformulier. Dan helpen wij je in Arnhem en omgeving snel van je lekke raam af.