Glas plaatsen Arnhem

Voor glas plaatsen in Arnhem ben je bij ons aan het juiste adres. Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken is een allround schilders- en glaszettersbedrijf. We voeren tevens kleine bouwkundige werkzaamheden uit zoals het herstellen en het vervangen van kozijnen. Wil jij graag nieuw glas laten plaatsen, eventueel compleet met nieuwe kozijnen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0316 - 72 97 00. Om een offerte aan te vragen kun je gebruikmaken van het contactformulier.

Waarom nieuw glas plaatsen?

Nieuw glas plaatsen gebeurd om uiteenlopende redenen. Het ligt voor de hand om een ruit te laten vervangen wanneer deze om wat voor reden dan ook beschadigd is geraakt. Natuurlijk kun je ons in dat geval inschakelen om het raam met spoed te laten vervangen.

Toch kan het plaatsen van nieuw glas ook in minder dringende situaties bijdragen aan een verbetering van je wooncomfort. Denk daarbij aan:

 • Nieuw glas voor betere isolatie
 • Nieuwe ramen voor meer veiligheid
 • Nieuwe ruiten om geluid te weren
 • Nieuw glas voor het zonwerende effect
 • Nieuwe ramen om je gevel te verfraaien

Glas plaatsen in voor betere isolatie

Door het plaatsen van glas met hoge isolatiewaarden is het makkelijker om de binnenwarmte vast te houden. Hierdoor bespaar je op je energiekosten en het milieu. Als je woning verder goed geïsoleerd is kun je aanzienlijk besparen met HR++ of HR+++ glas.

Glas plaatsen in Arnhem door Joop Wallbrink

Glas plaatsen voor meer veiligheid

Standaard dubbel glas is vrij sterk maar er zijn glassoorten die meer veiligheid bieden op uiteenlopende gebieden. Deze glassoorten worden samen vaak aangeduid als veiligheidsglas. Veiligheidsglas kan je bijvoorbeeld beschermen tegen inbraken, kogels, brand en letsel bij doorvallen.

Glas plaatsen om omgevingsgeluid te weren

Geluidswerend glas is een variant op gewoon isolatieglas. Geluidswerend glas is zo opgebouwd dat de trillingen van het geluid minder makkelijk doordringen tot je woning. Dat gebeurd onder andere door een geluidswerend folie dat in het glas is verwerkt en door extra isolatielagen tussen de glasplaten.

Glas plaatsen om warmte buiten of juist binnen te houden

Zonwerend glas is uitgerust met een speciale zonwerende coating. Daardoor laat dit type glas wel zonlicht maar niet de bijbehorende warmte door. Zo blijft je binnentemperatuur in de zomer lekker laag en is het in de winter binnen heerlijk warm.

Glas plaatsen ter verfraaiing van je woning

Je woning verfraaien met glas kan op verschillende manieren. Denk aan ramen in creatieve vormen, aan gekleurd glas of fraai gedecoreerde glas-in-lood ramen. Door creatief met glas te werken kun je de gevel, en de rest van je woning een heel ander karakter geven.

Verschillende glassoorten om uit te kiezen

In Arnhem en omgeving kun je ons benaderen voor het plaatsen van verschillende soorten glas. Zo kunnen we onder andere de volgende glassoorten voor je plaatsen:

 • Standaard dubbel glas
 • HR isolatieglas (waaronder de geluidswerende en zonwerende varianten)
 • Verschillende soorten veiligheidsglas (waaronder draadglas, gelaagd glas en gehard glas)
 • Enkel glas
 • Glas-in-lood
 • Figuurglas
 • Matglas
 • Gekleurd glas

Contacteer Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken voor het plaatsen van glas

Woon je in Arnhem of omgeving en wil je graag glas laten plaatsen? Denk aan Joop Wallbrink B.V. Schilders- & Glaswerken. Of je nu een gebroken ruit wilt laten vervangen, op zoek bent naar glas dat beter isoleert of gewoon een mooi glas-in-lood raam wilt laten plaatsen, wij staan voor je klaar. Bel ons voor een afspraak op 0316 - 72 97 00 of vraag gratis een offerte aan via het contactformulier.