Besparen met spouwmuurisolatie in Arnhem

besparen met spouwmuurisolatie

Wil je besparen met spouwmuurisolatie? De isolatie van de spouwmuur is een belangrijk onderdeel van het isoleren van je woning. Spouwmuurisolatie heeft een onmiddellijke en gunstige invloed op de reductie van de algemene stookkosten van de woning. De spouwmuur isoleren draagt ook bij tot een behaaglijker gevoel en een verbetering van de leefomgeving voor jezelf en het milieu.

Bij de isolatie van de spouwmuur wordt er isolerend materiaal aangebracht in de opening tussen de binnen- en de buitenmuur (Spouw). Deze spouwisolatie houdt de warmte van binnenuit doeltreffend vast en beschermt de woning en de bewoner  tegen koude, tocht en vocht van buitenaf.

Soorten spouwmuurisolatie

Voor de isolatie van de spouwmuur worden verschillende soorten isolatiemateriaal aangewend, met elk hun eigen specifieke isolatiewaarde. Zo kun je kiezen voor isolatieparels, PUR isolatieschuim, vlasisolatie, glaswol, schapenwol, steenwol, papiervlokken of rotswol. De website Milieucentraal maakte een mooie vergelijking van alle isolatiematerialen. Belangrijk is te kiezen voor de juiste isolatie voor jouw spouwmuur, iedere situatie is immers anders. En de spouwisolatie met de hoogste isolatiewaarde is daarom niet per se de beste isolatie voor je spouwmuur.

Isolatie spouwmuur subsidie

De isolatie van de spouwmuur voorziet ook een premie van de netbeheerder. De netbeheerder en de regering moedigen je aan om duurzaam te investeren in belangrijke isolerende maatregelen. Energiebesparende & isolerende maatregelen stimuleren ons om in de toekomst Bijna Energieneutraal (BEN) te bouwen en verbouwen. Doelstelling is om tegen 2020 alle nieuwbouwwoningen te bouwen aan deze coëfficiënt. Besparen met spouwmuurisolatie is daar één van. Hierdoor kun je profiteren van een premie. Zoals met alle premies zijn hier natuurlijk een aantal voorwaarden aan verbonden. Ontdek hier deze voorwaarden.

Na-isolatie van de spouwmuur met spouwisolatie

Beschik je over een eigen woning en overweeg je de na-isolatie van de spouwmuur? Ook dat kan. Het opvullen van de spouw kan snel en vlot gebeuren zonder esthetische ingrepen aan de binnen- of buitengevels van de woning. Let wel op! Iedere situatie is uniek. Vraag een expert terzake voor de juiste spouwisolatie voor jouw spouwmuur!

Vraag offerte aan via isolatierevolutie.nl

Benieuwd welk isolatiebedrijf in Arnhem u kan helpen met het energiezuiniger maken van je woning? Isolatierevolutie.nl is een handige website met veel informatie. Bovendien kun je hier eenvoudig jouw situatie invullen waarna je snel concrete offertes ontvangt van betrouwbare lokale aanbieders die actief zijn in regio Arnhem. Het voordeel is dat het vaak betrouwbare vakmannen zijn met een goede naam in de buurt.

21/09/2020
« Terug naar pagina overzicht